zaterdag 9 oktober 2010

Pompoensoep


Het is weer tijd voor pompoensoep. 
En zeg niet, dat je het niet lekker vindt. 
Want dan heb je dit nog nooit geproefd.
Ik geef je hier het recept van de 
aller lekkerste pompoensoep!!
Je hebt nodig:


1 pompoen (deze pompoen woog 1300 gram)
2 winterwortelen,in plakjes
1 prei, in ringetjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 theelepels kerriepoeder
Tijm
Laurierblad
1,25 liter tuinkruiden bouillon
Olijfolie
Peper en zout
Citroen
Creme fraiche
Bieslook

Zo maak je de soep:


Verhit in een grote pan de olijfolie en fruit de ui en knoflook glazig. 


Voeg kerriepoeder toe. Laat het 1 minuut meebakken.


Voeg toe: Bleekselderij, prei, wortelen en pompoen. 
Roerbak 5 minuten.


Voeg de bouillon, tijm en laurierblad toe. Breng alles aan de kook.


Zet het vuur lager en laat de soep een half uur zachtjes koken.
Verwijder het laurierblad.


Maak  met de staafmixer een gladde soep.


Breng op smaak met peper en zout en wat sap van een halve citroen.
Roer een schep creme fraiche door de soep.


Serveer de soep in een kom of bord. 
Doe in het midden een klein lepeltje creme fraiche. 
Garneer de soep met bieslook.
Had ik al gezegd, dat deze soep lekker is?


Photobucket