Omdat....
- je geen geraffineerde suiker meer wilt eten
- je je daarbij erg goed voelt en zelfs afvalt
- je zelf bakken (naast haken) leuk vindt
- je vindt dat puur en lekker samen kunnen gaan
- je af en toe toch even iets wilt snoepen bij de thee
Daarom...
Havermout - Energie - Bommetjes!
Uit allerlei informatie her en der op internet gevonden, heb
ik mijn eigen recept samengesteld.
Ingrediënten voor 12 stuks:
75 gram zachte roomboter
100 gram havermout
100 gram gehakte, gemengde noten (ongebrand)
75 gram cacao nibs (soms ook cacao crisps genoemd)
125 gram medjoul dadels, ontpit en in kleine stukjes gesneden
2 à 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder
1 losgeroerd ei
snufje zout
***
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 160° C.
***
Meng alle ingrediënten in een kom tot een deeg.
Om het iets compacter te krijgen kan je eventueel een
eetlepel heet water toevoegen.
Het is even een geklieder, maar het komt goed.
Verdeel het deeg in 12 porties/balletjes en leg ze op het bakpapier.
Maak je handen schoon en zet een kommetje water neer.
Je dipt je vingers steeds in dat water en vormt met
je natte handen koekjes. Beetje platdrukken dus.
Bak de koekjes in 25 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen en bewaar ze goed afgesloten in een trommel.
***