Pagina's

vrijdag 4 juli 2014

Zomerse Erwtensoep - Recept

Altijd lekker, erwtensoep in de zomer!
Deze vegetarische variant is heerlijk fris door de munt.
30 gram roomboter
4 bosuitjes, gewassen, in stukjes gesneden
400 gram diepvries doperwtjes
½ krop gewone sla, gewassen en gesneden
7 dl bouillon gemaakt met 2 groentebouillontabletten en heet water
Klein bekertje crème fraîche
Peper & zout
2 eetlepels gehakte munt
2 eetlepels  gehakte bieslook
(munt en bieslook kunnen ook gedroogd uit een potje gebruikt worden)


Verhit de boter in een pan, doe de bosuitjes er in en bak ze een paar minuten
 op niet te hoog vuur tot ze wat zachter zijn. 

Doe de erwtjes en sla erbij, onder goed roeren een paar minuten meebakken.

Giet de bouillon erbij, breng het aan de kook, en laat alles op een zacht vuurtje een kwartier rustig pruttelen.

Haal de pan van het vuur. Met de staafmixer (of blender) maak je er een egaal groene soep van.

Doe de crème fraîche erbij en mix nog even met de staafmixer.

Proef even, misschien wil je er nog wat peper en zout bij doen. Misschien ook niet….

Roer de munt en bieslook erdoor.

Laat de soep afkoelen en bewaar in de koelkast.

Een dag van tevoren maken, dan is de soep nog lekkerder.

Warm de soep op, doe het in een mooie kom en garneer met wat bieslook en/of munt.

Geniet ervan!
Photobucket