donderdag 25 maart 2010

Patroon Afrikaanse Bloem

Zoals beloofd, komt hier het patroon van de Afrikaanse Bloem. Mijn bloemen zijn gehaakt volgens de beschrijving van Elizabeth Cat
Ik heb een Nederlandse vertaling gemaakt.
Voor de niet-Nederlanders: De Google-vertaling maakt het voor jullie onbegrijpelijk. Het spijt me.


1. Haak 5 lossen en maak een ring met een halve vaste in de eerste losse.

2. Haak 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje in de ring, (1 losse, 2 stokjes in ring) 5x, 1 losse, eindig met een halve vaste boven in het 1e stokje. Je hebt dan 6 x 2 stokjes met lossen er tussen. Hecht af.

3. Hecht een nieuwe kleur aan bij een losse van de vorige toer. Haak 3 lossen, (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes) in de losse, in iedere volgende losse (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes). Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje.

4. Ga met halve vasten naar de eerste losse tussen de stokjes. Haak 7 stokjes in elke losse van de vorige toer. Eindig met een halve vaste boven in het eerste stokje. Hecht af.

5. Hecht een nieuwe kleur aan en haak 1 vaste in elk stokje van de vorige toer + tussen het 7e en 1e stokje van de waaiertjes een stokje haken, waarbij je insteekt onder de opening van de 3e toer, zodat je een bloemblaadje vormt. Op de foto zie je goed waar je dan moet insteken. Hecht af.

6. Hecht een nieuwe kleur aan en haak een stokje in elke vaste van de vorige toer (je slaat dus het stokje van de vorige toer over), behalve in het midden van elk bloemblaadje, daar haak je
(1 stokje, 1 losse, 1 stokje). Hecht af.


Toevoeging:
Je kan de Afrikaanse Bloemen in de laatste toer meteen aan elkaar haken.
Kijk voor de beschrijving (met foto's) bij Min Inspiration

! Het eerste stokje van een toer wordt gevormd door 3 lossen !
! De eerste vaste van een toer wordt gevormd door 2 lossen ! 

Ik hoop, dat alles duidelijk is. Als je vragen hebt, laat het me weten!
Veel succes!