Daar ben ik weer met een recept. Het is zooooo appeltijd, hier moet je wat mee doen.
Vandaar deze applecrumble, ik heb 'm vanavond gemaakt.
Ik heb het met de volgende ingredienten gedaan:
750 gram appels (goudrenetten)
300 gram bloem
200 gram koude roomboter
150 gram suiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
30 gram bruine basterdsuiker
Verwarm de oven voor tot 180º C. (dit is de temperatuur voor mijn heteluchtoven)
Doe de bloem, boter, suiker, zout en vanillesuiker in een kom. Snijd de boter in stukjes en maak er daarna met de blote handen een kruimeldeeg van.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi ze met kaneel en bruine basterdsuiker.
Verdeel het kruimeldeeg er over en zet de schaal 45 minuten in de oven.
En je hebt in no-time een heerlijk dessert of een lekker warm-bij-de-thee genietmoment.
Heet dit niet in mooi Engels: comfort food...?