woensdag 7 oktober 2009

Appelkruimel - Applecrumble

Daar ben ik weer met een recept. Het is zooooo appeltijd, hier moet je wat mee doen.



Vandaar deze applecrumble, ik heb 'm vanavond gemaakt.

Ik heb het met de volgende ingredienten gedaan:
750 gram appels (goudrenetten)
300 gram bloem
200 gram koude roomboter
150 gram suiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
30 gram bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor tot 180º C. (dit is de temperatuur voor mijn heteluchtoven)
Doe de bloem, boter, suiker, zout en vanillesuiker in een kom. Snijd de boter in stukjes en maak er daarna met de blote handen een kruimeldeeg van.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal.
Bestrooi ze met kaneel en bruine basterdsuiker.
 
 Verdeel het kruimeldeeg er over en zet de schaal 45 minuten in de oven.



En je hebt in no-time een heerlijk dessert of een lekker warm-bij-de-thee genietmoment.


 

Heet dit niet in mooi Engels: comfort food...?

5 opmerkingen:

eva zei

Het was weer heerlijk

corry zei

Yummie, dat ziet er lekker uit. Ik heb nog appeltjes genoeg liggen, ga ik morgen lekker aan de slag!

Mrs Twins zei

Yummy!
I don't need to put the translator on tonight! I can see how delicious it is Karin! :)
Yes, this is a traditional English recipe. We do ours with apple or rhubarb. Loads of custard or icecream. You're making me hungry now and it's eleven o'clock Bedtime!

Anoniem zei

lotje zegt dat ziet er verrujjelijk uit zeg, wat zal je gesmuld hebben

J & T zei

En mogen wij de volgende keer ook een hapje?