zaterdag 7 november 2009

Aan de bak: Cake.

Of beter gezegd: Banketbakkerscake.

We hebben nodig:
200 gram suiker,
200 gram boter,
5 eieren,
200 gram bloem,
1 zakje vanillesuiker,
1 snufje zout

Vet een cakeblik (27 cm) in en bestrooi het met bloem

Doe suiker, zout en de eieren in een kom en klop met de mixer 10 minuten tot het een lichtgele, luchtige massa is geworden

Zeef de bloem erboven, strooi de vanillesuiker er op...

...en schep het allemaal heel luchtig door elkaar met een spatel. Let op! Niet roeren en niet meer mixen, maar voorzichtig omscheppen, het moet luchtig blijven.

Ondertussen heb je de boter laten smelten op een zacht vuur.
Giet het erbij en schep net zo lang voorzichtig om tot het helemaal opgenomen is in de massa.

Giet het beslag in het cakeblik.

Zet het in een voorverwarmde oven. Temperatuur 150º Celsius.
Laat de cake 75 minuten bakken tot hij gaar en goudbruin is.

Tadaaaaaaaaa!!

Zet de vorm op een rooster en laat een kwartier afkoelen.

Keer de cake op een schaal en laat hem verder koud worden.


Dan kan het mes er in......

....en kan je genieten van een heerlijke zachte en zoete traktatie bij de thee....

Heb je goed geproefd???
Er is nog genoeg, morgen weer een plak!