donderdag 31 januari 2013

Mutsmarathon

Lieve lezers/haaksters/breisters
Ik wil graag een bijzonder event met jullie delen, waar ik zelf ook bij aanwezig zal zijn.
Op zaterdag 9 februari a.s. organiseert een werkgroep ontstaan vanuit de Faceboek Dutch Crochet haakgroep speciaal voor de breicampagne van Save the Children een mutsmarathon in Beesd. Tijdens de mutsmarathon worden er zoveel mogelijk mutsen gebreid of gehaakt voor de baby’s in Centraal-Azië. Je kan nog inschrijven voor een paar uurtjes of zelfs 12 uur. Elke deelname is WELKOM!
Dit nog nooit vertoonde event is een onderdeel van de populaire brei-actie van Save the Children: "Jong en oud haken en breien mutsjes voor baby's in Centraal-Azië". In november is de kinderrechtenorganisatie gestart met deze brei-actie. Honderden basisscholen in Nederland breien mee, net als zorginstellingen, breiwinkels en duizenden particulieren en zo ook de haakgroep Dutch Crochet, waar meer dan 650 gepassioneerde haaksters lid van zijn. Inmiddels zijn er 1500 mutsjes door de haaksters uit deze groep bij elkaar gehaakt. Fantastisch!!

De mutsjes worden uitgedeeld aan ouders van pasgeboren kinderen in Centraal-Azië. Zij krijgen het mutsje als kraamcadeau op het moment dat ze hun kindje officieel registreren.
Want je zult maar geboren worden in een arm land als Tajikistan of Kirgizië. Veel kinderen hebben er geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Ouders doen geen aangifte van de geboorte van hun baby, waardoor deze kinderen geen toegang hebben tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby's is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven.
Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor hun toekomst. Het mutsje is een prachtig kraamcadeau. En heel nuttig: want het wordt in Centraal-Azië 's winters ijskoud. Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofdje, dus een mutsje beschermt pasgeboren baby's tegen onderkoeling, luchtweginfecties en longontsteking. Meer informatie over deze actie vind je hier:

Op de dag zelf wordt er steeds gebreid in shifts van 3 uur. Per shift zijn er 70 stoelen beschikbaar, waarvan bijna drie kwart nu bezet is. De eerste shift start om 9:00 uur en de laatste eindigt om 21:00 uur, waarna de mutsjes in ontvangst worden genomen door Save the Children.

1e shift 9:00 – 12:00 uur
2e shift 12:00 – 15:00 uur
3e shift 15:00 – 18:00 uur
4e shift 18:00 – 21:00 uur

Er is nog een aantal plaatsen vrij. Dit wordt een super leuk en gezellig event, dus pak je breipennen en/of haaknaalden onder je arm en kom ook naar Beesd. Er is wol beschikbaar van diverse leveranciers maar neem voor de zekerheid toch ook even een extra bolletje mee! Thee, koffie en broodjes worden door Most Wanted Catering tegen gereduceerde prijzen aangeboden.
De mutsmarathon vindt plaats op onderstaande locatie in Beesd:

Theo van der Perk Mechanisatie Bedrijf B.V.
(1e verdieping, alleen bereikbaar per trap)
Parkweg 95
4143 XL Beesd

Stuur nog wel even je aanmelding naar mutsmarathon@gmail.com. Maar liefst vier masseuses staan eveneens klaar om de spiertjes weer los te masseren. En elke deelneemster krijgt een leuke goodybag mee naar huis. Elk mutsje is belangrijk en wordt gewaardeerd door de moeder van een pasgeboren babietje in Centraal Azie. Er zal ook iemand van de organisatie Save the Children aanwezig om alle mutsjes in ontvangst te nemen.
Dus lieve lezers, ga ik jou ontmoeten op negen februari?
Haak aan en schrijf je in via mutsmarathon@gmail.com

Photobucket

11 opmerkingen:

Marièlle zei

Leuk dat jij er ook zult zijn. Ik ga met mijn dochter van 12 naar shift 3 en 4. Toevallig kwam dochterlief net thuis van school met een enorme tas vol met mutsjes, gebreid en gehaakt door een juf van de school dus die nemen we mee naar Beesd :-)

La FeMe en Spruiten zei

Ik kom niet haken maar wens jullie heel veel succes met dit bijzondere project.
Groetjes Saskia

GaleriaZosi zei

Prześliczne czapunie.
Pozdrawiam Zosia

Anniegurumi zei

Ik kom helaas niet haken, maar veel succes en wat een super initiatief!
Liefs Anniek

Anoniem zei

Ik kom de hele dag van 9.00 tot 21.00 uur. Leuk om dan ook eens de dames achter de facebook en blog profielen in het echt te kunnen ontmoeten, tot de 9de.

Groetjes, Margo

Marjo zei

Jammer dat ik neit kan komen, maar heb mijn bijdrage via Dutch Crochet al geleverd en daar ben ik trots op, zeker omdat er vriendinnen van mij hebben mee gehaakt die normaal gezien nooit haken / breien ...maar het is gelukt..20 stuks zijn er al vertrokken..

Veel succes 9 febr

Liefs
Marjo

De KnutselFrutselOma zei

Echt een super goeie actie!
Ik wens iedereen heel veel succes!

Groetjes Ingrid

Anoniem zei

veel plezier die dag..ik zal er niet zijn. maar als het goed is worden vandaag mijn mutsjes wel opgehaald.

grtjs jolanda

Angela Taartwens zei

Hier is GLS vanmorgen aan de deur geweest om mijn bijdrage op te halen. Erg leuk om te doen! Heel veel succes de 9e!

OCTOPOES zei

Wat een mooie actie voor het goede doel!

P.S. Had je gezien dat je gehaakte gordijn de facebookpagina van een Brits handwerkcafé (MADE cafe) haalde?

vera horst zei

Beste Karin,

Voor het Food Film Festival 22,23 en 24 maart 2013. (www.foodfilmfestival.nl) houd ik mij bezig met het interieur van het festival.
Het festival staat in het teken van duurzame styling en natuurlijk voedsel.
Mijn vraag is of u het leuk vind om uw werk te exposeren tijdens het festival in studio K (Amsterdam).
Tevens is het goed voor marketing.
De decoraties moeten wel aansluiten bij de style van het festival: groente, fruit en het liefst in de kleuren groen, rood blauw, geel.

Ik hoop van je te horen.

Met vriendelijke groet,


Art departement
_addicted@live.nl