4 bosuitjes, gewassen, in stukjes
gesneden
400 gram diepvries doperwtjes
½ krop gewone sla, gewassen en
gesneden
7 dl bouillon gemaakt met 2 groentebouillontabletten
en heet water
Klein bekertje crème fraîche
Peper & zout
2 eetlepels gehakte munt
2 eetlepels gehakte bieslook
(munt en bieslook kunnen ook
gedroogd uit een potje gebruikt worden)
Verhit de boter in een pan, doe de
bosuitjes er in en bak ze een paar minuten
op niet te hoog vuur tot ze wat
zachter zijn.
Doe de erwtjes en sla erbij, onder goed roeren een paar minuten
meebakken.
Giet de bouillon erbij, breng het
aan de kook, en laat alles op een zacht vuurtje een kwartier rustig pruttelen.
Haal de pan van het vuur. Met de
staafmixer (of blender) maak je er een egaal groene soep van.
Doe de crème fraîche erbij en mix nog even met de staafmixer.
Proef even, misschien wil je er nog
wat peper en zout bij doen. Misschien ook niet….
Roer de munt en bieslook erdoor.
Laat de soep afkoelen en bewaar in
de koelkast.
Een dag van tevoren maken, dan is de soep nog lekkerder.
Warm de soep op, doe het in een mooie kom en garneer met wat bieslook en/of munt.
Geniet ervan!