Morgen, 31 december, ga ik volgens een goede Nederlandse traditie weer oliebollen bakken.
Niet zomaar oliebollen, nee.... de aller aller lekkerste oliebollen!
Ik geef jullie hier het recept:
Voor ongeveer 40 fruitige appel-oliebollen heb je nodig:
500 gram all-in-mix voor witbrood
50 gram custardpoeder
2 zakjes vanillesuiker
2 losgeklopte eieren
1/2 liter lauwwarme melk
3 appels
200 gram rozijnen
3 liter zonnebloemolie
poedersuiker
Mix all-in-mix voor witbrood, custardpoeder, vanillesuiker, eieren en melk tot een glad beslag en blijf nog 10 minuten mixen. Laat het beslag afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.
De rozijnen wassen en in warm water een half uur laten staan. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Roer de appelstukjes en de rozijnen door het beslag. Laat het beslag nogmaals een uur rijzen.
Verhit de zonnebloemolie tot 175º C. Neem een ijsboltang, verwarm deze voor in de hete olie. Schep één voor één bolletjes uit het beslag en laat ze in de olie glijden. Bak er 5 tegelijk. Halverwege de bolletjes omdraaien, zodat de andere kant ook goudbruin wordt (De bolletjes zijn in een paar minuten gaar gefrituurd). Til ze met een schuimspaan uit de olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Stapel de bolletjes op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
Kijk, dan krijg je zoiets als dit:
Ze zijn zo lekker. Een echte oudejaarsavond kan niet zonder zelfgemaakte oliebollen! En ik verheug me er op!
For the non-Dutch bloggers: HERE you can find some explanation about oliebollen!