zondag 30 mei 2010

Patroon Larksfootstitch

Je weet, ik ben aan een zomerdeken begonnen. Ik wil hier uitleg geven over het patroon.
Iemand heeft het de "Larksfootstitch" genoemd. Laten we dat zo houden.

Hier kan je zien hoe het wordt met veel kleuren:


Hier een voorbeeld met drie kleuren blauw:


Deze foto heb ik geleend van Caz van Never Knew. Zij maakt een mooie blauwe "Rock-a-bye Rainsong" deken voor haar zoon.

Ik schreef het al in mijn vorige bericht. Het patroon (in US abbreviations) vind je HIER. De uitleg op video vind je HIER.

Hier volgt de beschrijving in het Nederlands, met een paar kleine verbeteringen:
(voor niet Nederlanders, die met  google translator lezen, is deze vertaling ongeschikt)

Maak een ketting van lossen van een meervoud van 4

1e toer:  een stokje in de 3e losse van de naald, een stokje in de volgende losse, * 1 losse, sla 1 steek over en haak in de volgende 3 lossen elk een stokje *. Herhaal van * tot * tot aan het einde van de ketting.

2e toer: 2 lossen (dit telt als het eerste stokje), 1 stokje in stokje, 1 stokje in stokje * 1 losse, sla 1 steek over en haak in de volgende 3 stokjes elk een stokje *. Herhaal van * tot * tot aan het einde.

3e toer: 3 lossen (dit telt als het eerste stokje + 1 losse), sla een stokje over, stokje in het volgende stokje, maak een verlengd stokje onder de losse van 2 toeren geleden, haak een stokje in het volgende stokje, * 1 losse, sla een stokje over, stokje in volgende stokje, een verlengd stokje onder de losse van 2 toeren geleden, stokje in volgend stokje *. Herhaal van * tot * tot einde.

4e toer: 3 lossen (dit telt als het eerste stokje + 1 losse), sla 1 losse over, 1 stokje in elke van de volgende 3 stokjes, * 1 losse, 1 stokje in elke van de volgende 3 stokjes *. Herhaal van * tot * tot aan het einde.

5e toer: 2 lossen (dit telt als het eerste stokje), haak een verlengd stokje onder de losse van 2 toeren geleden, 1 stokje in het volgende stokje, * 1 losse, sla 1 stokje over, stokje in volgend stokje, een verlengd stokje onder de losse van 2 toeren geleden, 1 stokje in volgend stokje *. Herhaal van * tot * tot aan het einde.

6e toer: 2 lossen (dit telt als het eerste stokje), 1 stokje in volgend stokje, 1 stokje in volgend stokje * 1 losse, sla 1 losse over, 1 stokje in elke van de volgende 3 stokjes *. Herhaal van * tot * tot aan het einde.

Herhaal toer 3 t/m 6.

Hier is ook een teltekening:


Klik er op om te vergroten

Heel veel succes!
Als je vragen of opmerkingen hebt, laat het me weten.