maandag 13 december 2010

Sterretje


1e deel:
Haak 5 lossen met wit, maak met een halve vaste een ring.

1e toer: 4 lossen (=1e dubbele stokje), haak 19 dubbele stokjes in de ring, sluit aan met een halve vaste in de 4e losse van de 1e 4 lossen. Je hebt nu 20 steken. 

2e toer: 1 losse, * 1 vaste, sla 1 steek over, 3 stokjes in volgende steek, 2 lossen, 1 vaste in 1e losse (je hebt nu  een puntje van de ster gemaakt), 3 stokjes in zelfde steek als de vorige 3 stokjes, sla een steek over *, herhaal van * tot * nog 4 maal, sluit aan met een halve vaste in de 1e losse. Hecht af.
(zie ook mijn later toegevoegde tip op de foto onderaan dit bericht)

2e deel:
Haak hetzelfde als deel 1 maar hecht niet af.
Houdt de twee delen met de verkeerde kant tegen elkaar. Haak de volgende toer door de 2 delen tegelijk. Haak verder zoals straks wordt aangegeven, maar als je ¾ rond bent doe je een beetje vulling tussen de 2 delen en dan haak je de ster verder dicht.

 Haak 1 losse, haak een vaste in elke steek, over de punten van de ster haak je 5 vasten, zo ga je door tot je rond bent. Hecht af.

Hecht rood aan en haak een toer met de kreeftsteek. Dat zijn vasten in tegengestelde richting, dus van links naar rechts zonder het werk te keren. 
Haak daarbij op een punt 20 lossen, die het ophanglusje vormen. Hecht af.


Toevoeging:
KLIK HIER voor het oorspronkelijke patroon.
Mijn Nederlandse patroon heeft enkele aanpassingen.


 Photobucket